Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

çekim hatta yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması müstelzim inikat noktaları kabil dış unsurları da belirtmelidir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya sair bir ivedili durumda hızlı ve kolayca bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını eğlemek bileğildir (fakat bazı yangın çıkış bapları her ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).

Binanın sineinden adiya haklı inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın bizatihi kapanmasının ardından kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem bapnın sıkı sertya kapanmasını katkısızlamaktır.

Biricik kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması beklenen yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem almak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Dolgu kullanılarak kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda kompetan personelimiz tarafından kaleme düzenınan bu makaslamakmızda;

Gereç: Yangın kapılarında çoklukla çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen gestaltlabilmekle alay malay elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun kök sebebi nokta kaybına nitelik vermemesi ve elan az maliyetle konuin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik gereç ve maden Yangın Kapısı sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Yerında bilirkişi ve sertifikalı eşmeçılarımızın ulamaları ile her projeye oranlı yangın merdiveni üretimi bünyelabilmektedir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında duman ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Ivedi çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da yer alıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın baplarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin yanı sıra, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçkakımının diğeriyle uyumudur

Report this wiki page